Schoorsteenonderhoud

Schoorsteenonderhoud voor een gezonde woning

Schoorsteenonderhoud voorkomt veel problemen. Een schoorsteenbrand wegens slecht onderhoud van uw schouw kan ervoor zorgen dat uw huis en gezondheid aanzienlijke schade oploopt. Daarbij loopt u bovendien nog eens het risico om achter te blijven met een financiële kater.

Uw verzekering betaalt doorgaans niet uit als u niet kan aantonen dat uw schoorsteenonderhoud minder dan een jaar geleden gebeurd is.

Schoorsteenonderhoud attest

Als erkende schoorsteenveger krijgt u van mij aan het einde van de werken een attest als bewijs van het verplichte schoorsteenonderhoud voor uw brandverzekering.

Schoorsteenonderhoud verplicht voor centrale stooktoestellen (centrale verwarming op gas of stookolie).
Schoorsteenonderhoud meestal verplicht vanwege verzekeraar of huurcontract.
Reinigen van de schoorsteen voorkomt schoorsteenbrand.

Schoorsteenonderhoud voor individuele stooktoestellen

Schoorsteenonderhoud voor individuele stooktoestellen is wettelijk niet verplicht. Denk hierbij aan stooktoestellen zoals een open haard, olie- of gashaard, waterboiler op gas, enzoverder. Maar hou er wel rekening mee dat uw huurcontract of verzekeraar dit wel kan eisen.

Schoorsteenonderhoud voor centrale stooktoestellen

Uw schoorsteen laten reinigen is voor centrale stooktoestellen wel wettelijk verplicht. Denk hierbij aan een centrale verwarming op gas of stookolie.

Centrale stooktoestellen en centrale verwarmingen moeten verplicht onderworpen worden aan een keuring voor ingebruikname. Verder is een jaarlijks schoorsteenonderhoud nodig voor stooktoestellen op stookolie en vaste brandstof. Een tweejaarlijks schoorsteenonderhoud is nodig voor stooktoestellen op gas.

Voor toestellen ouder dan 15 jaar is tevens een verwarmingsaudit verplicht.

Schoorsteen laten reinigen door erkende technici

Het reinigen van uw schoorsteen dient te gebeuren door technici die erkend zijn door de overheid. Deze vakmannen mogen de schoorsteen reinigen en inspecteren. U krijgt dan ook altijd een geldig attest. Vraag hier gerust naar als u mij contacteert.

Schoorsteenonderhoud in Leuven en Vlaams-Brabant

Voor het reinigen van uw schoorsteen kan u een beroep doen op mij in gans Vlaams-Brabant. Ik heb een centrale ligging in Leuven, zodoende is het voor mij makkelijk om mij te verplaatsen naar omliggende gemeenten zoals Bertem, Heverlee, Tervuren, Zaventem, Kortenberg, Oud-Heverlee, enzoverder.

schoorsteenonderhoud